Oddajemy do rąk czytelników zbiór przepisów kulinarnych na dania z jagnięciny. Autorami przepisów są pracownicy Katedry Hodowli Małych Przeżuwaczy i Doradztwa Rolniczego. Naszą pasją jest gotowanie, które jest czasem dającym relaks, bywa też odskocznią po tygodniu ciężkiej pracy. Nasze „kuchenne przygody” stały się powodem do podzielenia się z Państwem doświadczeniami kulinarnymi. Dlatego wysłuchaliśmy i przelaliśmy na papier nasze opowieści. Mamy nadzieję, że zainspirują one Państwa do własnych poszukiwań, jak najsmaczniej przyrządzić mięso jagnięce. Ze swojej strony pragniemy tylko przypomnieć, że na ostateczny smak przyrządzanej potrawy największy wpływ mają trzy rzeczy: jakość mięsa – najlepsze jest z Lubelszczyzny :), użyte przyprawy i wyobraźnia kucharza.
Życzymy Państwu dużo radości w kuchni
Wiktor Bojar i Andrzej Junkuszew